文字サイズ
自治体の皆さまへ

外国人の皆さんへ For Foreign Residents

14/36

千葉県印西市

■食中毒に気をつけましょう
高温多湿となる夏期は、カンピロバクターや腸管出血性大腸菌O157などの細菌を原因とする食中毒が発生しやすい時期です。
食中毒は飲食店だけでなく、家庭でも発生しますので、食品の取り扱いに注意しましょう。
千葉県では、6月から9月までを「千葉県食品衛生夏期対策実施期間」としています。千葉県のホームページ(2次元コード)では、家庭でできる食中毒予防のポイントを紹介しています。
※2次元コードは本紙をご確認ください

問い合わせ先:千葉県印旛保健所
【電話】043-483-1137

■Beware of food poisoning
During summer, food poisoning caused by bacteria such as campylobacters and O-157 occurs most commonly due to high temperature and humidity.
It happens at home as well as at restaurants. Therefore, be careful of food handling in order to prevent food poisoning.
In Chiba Prefecture, the period from June to September is the “Countermeasure Period in Summer of Food Hygiene by Chiba Prefecture”.
The Chiba Prefecture website(2Dcode) provides tips on how to prevent food poisoning at home.
※Please check this paper for the 2Dcode.

Inquiry:Chiba Prefectural Inba Health Center 
【TEL】043-483-1137

<この記事についてアンケートにご協力ください。>

〒107-0052 東京都港区赤坂2丁目9番11号 オリックス赤坂2丁目ビル

市区町村の広報紙をネットやスマホで マイ広報紙

MENU