◆Summer Treats
Summer is just around the corner, and we can feel it. It’s been really hot these past few weeks. As I mentioned in my article last month. I’m going to talk about the foods you must try in the Philippines. Now let’s talk about some refreshing summer treats in the Philippines.
First on my list is“ Halo-Halo” (mix-mix). A frozen Filipino dessert that should be mixed until the rainbow of ingredients combines into a delectable dessert. The ingredients are shaved ice, red beans, gelatin, jackfruit, banana, purple yam, evaporated milk, leche flan, corn flakes and purple yam ice cream. Definitely a must-try treat in the Philippines.
Ice Scramble, also known as “Iskrambol”, is a sweet frozen delicacy comprised of shaved ice and powdered milk, topped with various syrups and sprinkles. It is a popular street food and a childhood favorite among many Filipinos.
Orange eggs are boiled quail eggs coated in an orange batter and deepfried to a crunchy texture. It also makes an excellent sweet and sour dipping sauce with plenty of chilies, garlic and onions. It’s very simple to make, and there are plenty of videos on the internet showing how to do it.
Lastly, one of the most popular street foods in the Philippines. They can be found in any barbecue restaurant or even on the streets. Isaw is a chicken’s internal organ known as the intestines. To ensure that the intestines do not emit a bad odor, they are properly washed and cleaned inside out on a regular basis. Most of the isaw and other BBQ you see are orange to bright red in color because they either use food coloring (as most sellers do) or ketchup to make it look that way.
That’s it for now. I’m excited to experience some of the summer goodies here in Japan. Stay cool, hydrated and have fun during this summer vacation.
◆夏のごちそう
もうすぐ夏ですね。それを肌で感じます。ここ数週間本当に暑いですね。先月の記事でも触れたとおり、フィリピンで絶対に試してみるべき食べ物について話すことにします。それでは、フィリピンの爽やかな夏のごちそうのことをお話しましょう。
最初に紹介するのは「ハロハロ」(「混ぜる」という意味です)です。フィリピンの冷凍デザート。さまざまな材料がおいしくなるまで混ぜる必要があります。材料はかき氷、小豆、ゼラチン、ジャックフルーツ、バナナ、紫芋、練乳、レチェフラン(カスタードプリン)、コーンフレーク、紫芋アイスクリームです。フィリピンでぜひ試してもらいたいおやつです。
「アイス スクランブル」(またはイスクランボル)は、かき氷と粉ミルクが主な材料で、さまざまなシロップやふりかけのようなものをトッピングした甘い冷凍菓子です。これは屋台で人気の食べ物で、多くのフィリピン人には、子供時代の大好物です。
「オレンジエッグ」は、うずらのゆで卵をオレンジ色の衣で包み、カリカリに揚げたものです。このオレンジエッグは美味しいお菓子にも、唐辛子、ニンニク、玉ねぎをたっぷり加えた甘酸っぱいディップソースにもなります。作り方はとても簡単で、インターネット上には作り方を紹介する動画がたくさん紹介されています。
最後に、フィリピンで最も人気のある屋台のおやつを紹介します。バーベキューレストランや屋台で見かけることができます。イサウは鶏の腸の部分です。臭みが出ないように、中も表面も丁寧にきれいに洗浄されています。皆さんが目にするイサウや他のバーベキュー料理の大半がオレンジ色や明るい赤色をしているのは、そう見えるように食品着色料(ほとんどの販売店が使用)やケチャップが使われているためです。
今回はここまで。日本の夏のおいしいものが楽しみです。水分補給をして涼しく過ごし、夏休みを楽しんでくださいね!
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