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アレクサンドラ先生の小噺(Alexandra Short Story) #9

15/22

福島県昭和村

■September in Canada(カナダの9月)
外国語指導助手 アレクサンドラ先生

(原文)
Dear Showa Village, I would like to share with you that September is one of my favorite months. September in Canada starts getting a little chilly. It is the perfect weather to finally wear a little thin sweater on you without ever feeling cold or hot. It is also the end of summer vacation for kids at the end of September. Many couples get married in September as well and so we call it “The weding season”. Lastly it is also the perfect weather to go camping and do road trips for those who don’t enjoy the hot weather that much.
My family went on a whale watching road trip to Tadoussac two years ago in September and it has been one of the best memories I have had. In Tadoussac seafood is very popular and so the traditional Quebec Street food “poutine” is served with shrimps or lobsters there. I did say before that I would talk about poutine. So, without further ado, poutine is a popular food that started in Quebec. The original recipe consists of French fries with cheese curds topped with gravy. With the gravy the cheese curds melt, and the fries get slightly soft and wet. With time various versions of the recipe developed by adding different kinds of meats and toppings. It then became popular outside of Quebec all over Canada until finally being considered as a Canadian food. The different versions depend on the restaurant that serves it. It’s a dish that can be on menus at snack bars, as well as at fine dining restaurants. The presentation and maybe the quality of the ingredients will change but the original recipe will remain the same.
Please if you ever try it, let me know what you think! Until next time!

(日本語訳)
昭和村の皆さん、私の大好きな月の1つ9月についてお話をしたいと思います。
カナダの9月は少し肌寒くなってきます。
薄手のセーターを1枚羽織れば、寒くも暑くもない最高の気候です。
9月末には子供たちの夏休みも終わります。
また、9月に結婚するカップルも多いので、「ウエディングシーズン(結婚の季節」とも呼ばれます。
そして、暑いのが苦手な人にとっては、キャンプやドライブに出かけるのに最適な気候です。
私の家族は2年前の9月にタドゥサック(※1)へホエールウォッチングに出かけました。タドゥサックではシーフードがとても人気で、ケベックの伝統的な屋台料理「プーティン」がエビやロブスターと一緒に提供されます。私は前の記事でプーティンについてお話すると言いました。プーティンはケベック発祥のポピュラーな食べ物です。オリジナルのレシピは、フライドポテトにチーズカード(※2)をのせ、グレービーソースをかけたものです。グレービーソースをかけるとチーズカードがとろけ、フライドポテトは少しやわらかくしっとりとします。次第に、いろいろな種類の肉やトッピングを加えて、さまざまなレシピができ、ケベック州以外でもカナダ全土に広まり、ついにはカナダ料理として知られるようになりました。プーティンはレストランによってさまざまなアレンジがあり、高級レストランだけでなく、スナックバーのメニューにもある料理です。でも、盛り付けや材料の質は変わっても、オリジナルのレシピは変わりません。もし試してみることがあれば、ぜひ感想を聞かせてください!
それではまた次回まで!

※1:タドゥサック
カナダケベック州のセントローレンス川とザクネ川が合流する地点にある街
※2:チーズカード
牛乳を原料とした豆腐状のしっとりとしたフレッシュチーズ

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