●Street Food part 2
Kumusta! How’ s life been for you lately? The weather’ s getting warmer as the days go by! People are now getting their summer clothes out. Food like ice cream a nd watermelon are becoming more popular again! In relation to food, I’ d like to carry on from last month’ s topic which was about street food in the Philippines. I’ ll be discussing two of them. The first street food is the Adidas or grilled chicken feet. Adidas are chicken feet marinated in vinegar, soy sauce, garlic, and other ingredients, and then cooked until the marinade completely coats the entirety of the feet. It is usually served with rice, and it is rich in collagen, which is good for your bones. While seeing chicken feet on a plate may be intimidating for people who aren ’ t used to it, Adidas is a savory food that people must try. The next food I’ ll talk about is taho. As soon as the sun rises, you can hear the voice of the taho vendor. Kids line up to get a fresh serving of this succulent dessert.
Filipinos’ favorite street food in the morning. Taho is a Filipino delicacy made of silken tofu, sago pearls, and brown sugar syrup. It’ s a delicious vegan soy breakfast that you can buy if you need a quick boost in the morning as it is packed with protein and carbs for energy. It’ s tasty and very easy to make at home.
●フィリピンの屋台の食べ物(続編)
カムスタ!皆様いかがお過ごしでしょうか。7月に入ってより暖かい気候になってきました。皆、着るものを夏服に衣替えしているでしょうか。また、アイスクリームやスイカなどの冷たい食べ物が美味しい季節になってきました。食べ物の話題が人気なので、先月のフィリピンの屋台の食べ物の話を引き続きお話ししたいと思います。
1つ目の屋台の食べ物は、「アディダス※1(グリルチキンフィート)」です。アディダスは、酢、醤油、ニンニクなどでマリネした鶏の足を焼いたものです。ご飯と一緒に出されるのが一般的でコラーゲンが豊富です。お皿に鶏の足が乗っているのを見るのは、慣れていない人にとっては怖いかもしれませんが、是非試していただきたい屋台メシです。
次にご紹介するのは「タホ」です。朝日が昇ると、すぐに街ではタホ売りの声が聞こえてきます。子供たちは、このジューシーなデザートを早く食べようと並んでいます。タホはフィリピン人が朝に食べるもので、絹ごし豆腐、サゴパール※2、黒糖シロップで作られたフィリピンの珍しい食べ物です。これはビーガンの人々も食べることができる大豆主体の朝食で、タンパク質と炭水化物を摂取できるので朝から元気を出したいときに買います。これは簡単に作れる上に美味しいのでフィリピンではよく家でも作られます。
※1鳥の足の形が代表的な企業ロゴに似ていることからフィリピンでは一般的に呼称する。
※2サゴヤシのデンプンを原料にして粒状に固めたもの。
◎ヨシ先生の動画はこちらから
(広報紙13ページにQRコードを掲載しています)
<この記事についてアンケートにご協力ください。>