- 発行日 :
- 自治体名 : 福島県昭和村
- 広報紙名 : 広報しょうわ 令和7年3月号
■Sugar Shacks(シュガーシャック)(砂糖小屋)
外国語指導助手 アレクサンドラ先生
(原文)
Dear Showa Village residents I would like to tell you about an old tradition in Canada that emerged in Quebec. The “sugar shacks” or in French “Cabane à sucre”.
The best time to visit a sugar shack is from late February to the end of April. This is when the maple sap is flowing and the traditional harvest takes place. And that is because the ideal time to collect the sap is when temperatures drop below freezing at night and rise above freezing during the day. Sugar shacks are a popular cultural experience in Quebec, and offer a variety of activities, including: Maple syrup toffee making, horse or tractor-drawn wagon or sleigh rides, walks or hikes in the woods, traditional music and dancing, petting zoos and snowshoe hiking experiences.
Sugar shacks are often rustic, with red and white gingham tablecloths and wrought iron wood stoves. It is a great time for families to reunite and enjoy traditional quebecois comfort food. Inside there are picnic tables and they’re placed next to each other making long lines so it feels more homey and warm. There is usually only one menu and typical serving portions would include a generous amount of hearty, savory dishes like maple-baked ham, sausages, baked beans, pea soup, omelets, alongside large pancakes or “pouding chômeur” (a sponge cake soaked in maple syrup) for dessert, all generously drizzled with maple syrup as the central focus of the meal; portions are usually substantial to accommodate the festive, communal dining experience. It is an amazing experience! Thank you for reading and until next time!
(日本語訳)
昭和村の皆さんに、カナダのケベック州で生まれた古い伝統の「シュガーシャック」、フランス語で「Cabane à sucre」についてお話したいと思います。
シュガーシャックを訪れる最高の季節は2月下旬から4月末までです。この時期はカエデの樹液が流れ伝統的な収穫が行われます。樹液を採取するのに最適な時期が、夜間は氷点下まで下がり、日中は氷点下以上になるこの時期だからです。
シュガーシャックはケベック州で人気のある文化体験施設で、メープルシロップのタフィー(お菓子)作り、馬やトラクターが引くワゴンやそりへの乗車、森の中の散策やハイキング、伝統的な音楽とダンス、ふれあい動物園、スノーシューハイキング体験など、さまざまなアクティビティが用意されています。
シュガーシャックは赤と白の格子模様のテーブルクロスや錬鉄製の薪ストーブを備えた素朴なものが殆どで、家族で集まり伝統的なケベック料理を楽しむのに絶好の場所です。
店内にはピクニック・テーブルがあり、隣り合わせて長くなっているので、より家庭的で暖かく感じられます。
メニューは通常1種類のみで、メープル焼きのハム、ソーセージ、ベイクドビーンズ、豆のスープ、オムレツ、デザートの大きなパンケーキや「プディング・ショムール(メープルシロップに浸したスポンジケーキ)」などボリュームたっぷりの風味豊かな料理がたっぷり盛られ、食事の中心にはメープルシロップがふんだんにかけられます。
それはとても素晴らしい経験です!
今回も読んでくれてありがとうございます。それではまた次回まで!
※シュガーシャック(砂糖小屋):メイプルシロップを煮詰める小さな小屋
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